La Vallee des Singes

In deze apenvallei zijn apen van de meest uiteenlopende soorten te bewonderen in hun vrije natuurlijke omgeving. In totaal zijn er 350 apen in het park van 30 verschillende soorten. Er is ook een kinderboerderij bij en een jungle speeltuin. Ideaal voor een dagje uit met de kinderen.

www.la-vallee-des-singes.fr

Mouton village

In mouton village kom je naast verschillende schapenrassen, alles te weten over het scheren en het melken van schapen. Het 6 hectaren grote park met arboretum, heeft een speciale plek waar de allerkleinsten de geitjes kunnen aaien en met ze kunnen spelen. Een slideshow laat alles zien over het leven op een boerderij in het gebied, de Pays de Gâtine, en er mogelijkheid om geitenkaas te proeven. De informatie wordt gebracht door ingesproken teksten in de vorm van een grootvader die van alles verteld aan zijn kleinzoon. Dit is ook in het Nederlands te beluisteren!

www.moutonvillage.info


Aquarium in La Rochelle
In la Rochelle bevindt zich een groot zee-aquarium waar kinderen zich kunnen vergapen aan allerlei soorten vissen, waaronder stoere haaien en kleine Nemo's en Dory's. Ook de lichtgevende kwallen zijn prachtig om te zien. Het is een mooi vormgegeven attractie waar je bijvoorbeeld prima een regenachtige middag kunt doorbrengen. Een bezoek aan het aquarium is ook heel goed te combineren met een bezoek aan het oude haventje van La Rochelle. Vanaf het aquarium is het 5 minuten lopen naar het oude centrum dus de auto kan gemakkelijk op de parkeerplaats blijven staan.

www.aquarium-larochelle.com


Futuroscope

Futuroscope is een attractiepark dat is opgebouwd rond de thema's multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur. In "Le Parc du Futuroscope" beleef je het allemaal! Straatartiesten, spektakel, concerten, exposities en speeltuinen! Een sensatie voor groot en klein.

www.futuroscope.comPuy du Fou

Het is een eind rijden, reken op twee uur, maar meer dan de moeite waard. In Puy du fou (2x uitgeroepen tot het beste thema park van de wereld) komt u in elk dorp in een ander tijdperk terecht. Zoals de spelen in het Romeinse circus, aanvallen van de vikingen, riddertoernooien, de musketiers, etc. Daarnaast worden oude ambachten getoond en is er een grote vogelshow. Tenslotte is er een twee uur durende avond voorstelling, de Cinéscénie, waarin meer dan 1100 acteurs, u in een groot spektakel meenemen door verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Voor meer informatie kunt u kijken op de onderstaande website.
www.puydufou.com

Zoodyssée
Zoodyssée is een dierenpark van 25 hectaren in Villiers-sous-Bois. Het park ligt in het Forêt de Chizé, met haar 4800 hectaren grote oppervlakte één van de grootste domeinen van de Deux-Sèvres. Meer dan zestig dierensoorten (bijna 500 dieren) zijn in het park te bekijken, dat te voet of in een koets te ontdekken is. Er is een expositieruimte en winkel, evenals picknick-plaatsen en een restaurant met terras.

www.zoodyssee.org

Bootje varen in de Marais Poitevin

Op 45 minuten rijden ligt het grote gebied "Marais Poitevin" ook wel het groene Venetië (Venise Verte) van Frankrijk genoemd. Dit is een enorm natuurgebied met kanalen en polders. Een exotisch hollands polderlandschap perfect voor wandelingen, fietstochten, paard rijtochten maar toch vooral punter tochten, het lokale bootje. Het is mogelijk om zelf een bootje te huren of je kunt met een gids een tochtje maken. De kinderen krijgen verplicht een zwemvest aan, maar het zijn stevige, brede boten die veilig zijn voor kinderen. Voor meer informatie over dit natuurgebied, zie onderstaande (Franstalige) websites
www.parc-marais-poitevin.fr

www.marais-poitevin.comLe Lac Lambon

Op 10 minuten afstand van Le Petit Chaillot is een meer in de buurt waar je kunt pootje baden, kajakken, waterfietsen en waar u allerlei kinderattracties (speeltuintjes voor de kleintjes en een erg leuk klimpark voor de grotere kinderen) vindt. Je kunt er ook midget golven en er is een restaurantje om wat te eten. Eind juli wordt er een groot feest gehouden met vuurwerk en muziek.

© 2008 - 2021 Le Petit Chaillot