Dat het ook voor de sportieve fietser (MTB'er) hier goed vertoeven is, blijkt uit de volgende quote van een van onze gasten.
"Over de weg is de omgeving een vriendelijk glooiend landschap. Echter er liggen in de directe omgeving ook diverse MTB-routes die echt de moeite waard zijn, veel technischer en uitdagender dan je in eerste instantie zou verwachten. Op 10 kilometer afstand van Le petit chaillot ligt het vertrekpunt van een 7-tal leuke MTB-routes. Deze varieren van 10 km tot 43 km, met 256 hoogtemeters tot 936 hoogtemeters. 5 van de 7 routes zijn van niveau facile van de FFCT indeling (très facile > facile > difficile > très difficile). Let wel: dit is een Franse indeling! Voor Nederlandse begrippen is dit nog helemaal niet zo makkelijk (soms rotsgrond & water & stijl)" 

Voor de lange afstandswandelaars vormt Le Petit Chaillot een uitstekende uitvalsbasis om een deel van de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te lopen. Deze route loopt door ons dorp Sepvret.

De kinderen kunnen genieten van de kleine kinderboerderij die wij als echte dierenliefhebbers hebben gevormd met de twee geitjes Loesje en Belle en kipjes van het ras Zijdehoen die er uitzien als kleine sneeuwballetjes. Verder wonen hier onze Franse hangoor konijnen die ieder voorjaar zorgen voor schattige jonge knuffel konijntjes. Kinderen kunnen helpen met het verzorgen van de dieren en met de kleine konijntjes knuffelen.

Natuurlijk kom je op ons terrein onze honden  Ody en Bor tegen. Ody is een kleine bemoeial die alles graag regelt voor iedereen. Ze kan er ook niks aan doen, het zit in het ras: de Welsh Corgi. Ody is gek op voetballen. Ze is wel een fanatieke speelster, let op je kuiten. Bor de zoon van Ody is bovenal gek op knuffels, de kinderen kunnen hem niet genoeg aaien. Ook onze poes Fleurtje loopt op het terrein rond. Zij houdt het mollen- en muizenbestand onder controle, maar je vindt haar ook regelmatig soezend in de zon. En dan hebben we ook nog onze jonge kater Joepie. Hij is gek op aandacht en komt regelmatig even buurten maar pas op, hij is een enorme boef en veelvraat, hij aast op elk onbewaakt stukje worst. 

En dan natuurlijk onze grote trots: onze Tinkers Benghi en Torin. Torin is inmiddels al weer 6 jaar, hij is hier geboren en de zoon van vader Benghi. Onze pony Qamron houdt de paarden gezelschap en met hem kunnen de kinderen onder begeleiding tochtjes met het karretje maken. En op Benghi kunnen kleine kindjes (hun eerste) paardrij-ervaring op doen in de paardrijbak. In overleg kunnen ervaren ruiters op Benghi rijden.

© 2008 - 2021 Le Petit Chaillot